Maatregelen preventie schoolverzuim

Jongeren zijn tot 16 jaar leerplichtig. Leerlingen uit het praktijkonderwijs en het voortgezet speciaal onderwijs met het uitstroomprofiel arbeidsmarkt of dagbesteding zijn vrijgesteld van kwalificatieplicht en kunnen eerder van school. Ze moeten dan wel een werkplek hebben. Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap eist van de school dat we ongeoorloofd schoolverzuim direct melden bij de leerplichtambtenaar.

Bijzonder verlof

Alleen bij uitzondering kan een leerling bijzonder verlof krijgen. In alle gevallen dient u het verzuim schriftelijk aan te vragen bij de directeur van de school. Een aanvraagformulier is verkrijgbaar bij de administratie.

vrij of ziek