Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Aanmelden
 • Anne Flokstraschool
  Emmalaan 2
  7204 AS Zutphen
  T 0575 - 51 24 95
  info@anneflokstraschool.nl

  Bezoekadres voortgezet speciaal onderwijs en zorggroepen
  Emmalaan 2
  7204 AS Zutphen

  Bezoekadres speciaal onderwijs
  Paulus Potterstraat 8
  7204 CV Zutphen
  T 0575 - 517266​

  Wij bieden (voortgezet) speciaal onderwijs aan leerlingen met een complexe hulp en/of begeleidingsvraag.

Handige links

 • Hieronder staan wat handige links naar websites die interessant kunnen zijn voor uw zoon/ dochter.

G-voetbal bij sv Eerbeekse Boys

Wij bieden sinds een aantal weken G-voetbal bij sv Eerbeekse Boys in Eerbeek aan kinderen van 10 t/m 17 jaar. Hier doen nu ook kinderen aan mee die buiten deze leeftijdsgroep vallen. Op dit moment doen er 5 enthousiaste kinderen mee, zoals de titel al zegt zijn wij op zoek naar meer deelnemers aan dit leuke team.
 
We zijn op zoek naar kinderen van 10 t/m 17 jaar die graag willen komen voetballen  bij sv Eerbeekse Boys. Deze kinderen kunnen gratis lid worden van de vereniging en gebruik maken van faciliteiten die sv Eerbeekse Boys heeft. Indien er genoeg aanmeldingen zijn zal er vanaf volgend seizoen meegedaan worden aan de speciale G-competitie van de KNVB. Er staat een leuk team aan vrijwilligers klaar om van elke training een leuke ervaring te maken.
 
Indien u op uw school kinderen heeft die graag willen voetballen hopen wij dat u ze zal doorverwijzen naar sv Eerbeekse Boys. U kunt dan contact opnemen met g-voetbal@eerbeekseboys.nl. De leerling of
ouder(s)/verzorger(s) kunnen ook zelf contact opnemen met dit e-mail adres.
 
Indien u vragen heeft horen wij dat graag!
 
Met vriendelijke groet,
G-voetbal Eerbeekse Boys

Bijzonder eigen (t)huis

Wij als initiatiefnemers willen een droom in de praktijk brengen. De droom is het realiseren van een tweede thuis voor jongvolwassenen met een beperking. Een warm en veilig eigen thuis met veel liefde, aandacht  en zorg waar nodig. Participatie van ouders vinden wij een fundamentele  waarde om te komen tot vraag- gestuurde goede warme zorg.
Het wooninitiatief gaat uit van het concept scheiden van wonen en zorg. De bewoners wonen op zichzelf en krijgen zorg waar nodig. De zorg wordt professioneel georganiseerd en is 24 uur per dag aanwezig. Daarbij vinden wij dat de bewoners, zover als mogelijk,  architect en regisseur zijn van hun eigen leven. Een cultuur waarin ruimte is voor het maken van eigen keuzes en waar sprake is van respect voor elkaar vinden wij van wezenlijk belang. Een cultuur waar aandacht is voor gezond eten en drinken. Een cultuur waarin de ouders mee werken aan het beste voor hun kinderen. Want een enigszins chaotische, door de leefwereld beheerste, vrolijke omgeving is toch prettiger, dan een geregelde klinische hospitaalomgeving waar regels en geboden de overhand hebben en vrolijkheid vaak ver te zoeken is.
Na een lange tijd van voorbereiding lijkt ons het moment gekomen om  meer ouders bij ons initiatief te betrekken.  Graag  willen wij het initiatief verder ontwikkelen. Wel belangrijk om te weten is dat i.v.m. de bezuinigingen van de overheid wij dit initiatief alleen kunnen verwezenlijken voor bewoners met een ZZP 4 of 5 indicatie. Op dit moment zijn er nog een aantal plekken binnen het wooninitiatief beschikbaar.
De regio waar wij onze droom uiteindelijk willen verwezenlijken is Gelderland, echter hangt dit ook af van de hoeveelheid aanmeldingen. Uiteindelijk bepalen de ouders(samen) de meest juiste locatie. Graag willen wij onze droom dit jaar verwezenlijken.
Deelt u deze visie met ons, dan willen wij graag met u in contact komen. U kunt een mail sturen naar verhorst.thuis@gmail.com.
Met vriendelijke groet,
Elwin Verhorst

Leerlingenvervoer

De leerlingen in het speciaal onderwijs die niet zelfstandig naar school kunnen gaan door een ziekte, handicap of andere beperking maken gebruik van het leerlingenvervoer. Voor het in aanmerking komen van het vervoer van uw kind, is de gemeente waar uw zoon of dochter woont verantwoordelijk.
Nu loopt het vervoer van uw zoon of dochter niet altijd naar behoren en kunt u uw ongenoegen kenbaar maken bij de gemeente en ook bij het vervoersbedrijf. Zij komen met een oplossing, welke hopelijk naar volle tevredenheid van iedereen is geregeld.
Maar soms is dit niet het geval en komt u met uw klacht niet verder.
Dan is er misschien in uw gemeente een Adviesraad Leerlingenvervoer welke de gezamenlijke belangen van de gebruikers van het leerlingenvervoer behartigt. Een adviesraad heeft een adviserende rol richting het college over onderwerpen die het leerlingenvervoer betreft.
Wellicht is in uw omgeving ook een Adviesraad Leerlingenvervoer en mocht u een klacht of een teken van ongenoegen hebben inzake het vervoer van uw kind, schroom dan niet om contact op te nemen met uw gemeente.
Voor de gemeenten Bronckhorst, Doetinchem en Oude IJsselstreek is er een Adviesraad Leerlingenvervoer. Leden van de adviesraad zijn ouders of wettelijke vertegenwoordigers van leerlingen uit voornoemde gemeenten.
Deze Adviesraad heeft ten doel om samen met de gemeenten en vervoerder te zoeken naar oplossingen bij problemen rond het leerlingenvervoer, zodat het vervoer zo optimaal mogelijk geregeld kan worden voor deze kwetsbare groep leerlingen. Het verwoorden van de wensen van ouders en ervoor zorgen dat de kwaliteit van het leerlingenvervoer gewaarborgd blijft, zodat deze kinderen prettig naar school kunnen blijven gaan.
De website van de adviesraad leerlingenvervoer van de gemeenten Bronckhorst, Doetinchem en Oude IJsselstreek is: www.leerlingenvervoer.info
Schroom niet om ons te vinden en lijkt het je als ouder/verzorger of leerkracht fijn om een bijdrage te leveren aan goed leerlingenvervoer, neem contact met ons op.
Ons e-mail adres is: leerlingenvervoer.info@gmail.com

Datingsite voor mensen met een verstandelijke beperking

Vriendenvoorhetleven.nl is de eerste landelijke ontmoetingssite voor mensen met een verstandelijke beperking van 18 jaar of ouder. Initiatiefneemster Dilys Derksen uit Kampen heeft in haar dagelijks werk veel contact met deze doelgroep en constateerde, dat er nog geen datingsite was voor deze mensen. ‘Dat terwijl zij ook heel graag vrienden of relaties willen. Vaak worden deze mensen door instanties en websites op een kinderlijke manier benaderd met vooral veel tekeningen. Wij vinden dat dat anders kan en benaderen hen daarom graag als gewone mensen.’
Vrienden voor het Leven is alleen bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking. ‘Zo willen we de veiligheid voor onze doelgroep garanderen’, aldus Derksen. ‘Inschrijvingen kunnen alleen plaatsvinden na goedkeuring van de begeleider van onze leden. Dan weten wij zeker dat er betrouwbare organisaties en beroepskrachten meekijken. Bovendien screent Vrienden voor het Leven alle aanmeldingen en kunnen wij misbruik zo nodig constateren.’
Een landelijke keten stelt meer dan 60 lunchrooms beschikbaar als ontmoetingspunt voor Vrienden voor het Leven. Met je lidmaatschapskaart van Vrienden Voor Het Leven krijg je er ook korting.

Het Kinderkwartier

Beste ouders,
 
Zorg voor een ‘speciaal’ kind kan zwaar zijn. Weekenden en vakanties zijn gezellig, maar wanneer tankt u bij? Om ouders te ontlasten en kinderen en jongeren te stimuleren in hun ontwikkeling is er ‘Het Kinderkwartier’.
‘Het Kinderkwartier’ is er voor kinderen en jongeren (4 tot 18 jaar) met ontwikkelings- en gedragsproblemen, ADHD, Gilles de la Tourette, Autisme Spectrum Stoornissen zoals klassiek of kernautisme, PDD-nos, Asperger, MCDD; en ook voor kinderen met angsten, een laag zelfbeeld of kinderen die gepest worden. Zowel kinderen met normale verstandelijke vermogens als kinderen met een licht verstandelijke handicap zijn welkom.
Door begeleiding in groepen bevordert ‘Het Kinderkwartier’ op speelse wijze de sociale interactie, bieden ze een luisterend oor en helpen ze de kinderen om te gaan met wat moeilijk voor ze is. Het Kinderkwartier organiseert zowel dagjes uit in de vakanties en weekenden, als maandelijkse logeerweekenden en midweken in de zomervakanties.
Naast het leerproces voor de kinderen zijn onze logeeractiviteiten bedoeld als respijtzorg voor ouders en verzorgers. Logeer- en vakantieopvang voor kinderen en jongeren is dan ook dé oplossing voor ouders, broertjes en zusjes om zich weer op te laden, te ontspannen en volop aandacht te hebben voor de andere gezinsleden. 


Bij het logeren werken wij met (zoveel mogelijk) vaste groepen. De groepen worden samengesteld op basis van sociaal-emotionele ontwikkeling, problematiek en interesses. Het logeren vindt plaats in een Landal Greenpark in Beekbergen (nabij Apeldoorn).
'Het Kinderkwartier' is onderdeel van SET-Reizen. SET-Reizen biedt vakanties voor mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking (vanaf ongeveer 18 jaar). De kosten voor het aanbod van 'Het Kinderkwartier' kunnen vergoed worden vanuit het PGB.
Mocht u willen weten of 'Het Kinderkwartier' wat voor uw kind is. Kijk dan op onze website (www.hetkinderkwartier.nl) of neem telefonisch (010-7670033) of per mail (info@hetkinderkwartier.nl) contact op.
 
Met vriendelijke groet,
 
Sandra Verstegen
Het Kinderkwartier
SET-Reizen

Informatie en berichten

:

Help (nieuw venster)