Begeleiding in de klas

• Onze leerlingen zijn gebaat bij emotionele en sociale veiligheid en structuur. Daarom heeft iedere klas een vaste groepsleraar.

Deze groepsleraar is verantwoordelijk voor het onderwijs, de klas en de leerling. De groepsleraar onderhoudt de contacten, verzamelt informatie voor de handelingsplanbesprekingen en schrijft de rapportages.

Naast de groepsleraar is er, afhankelijk van het type leerling, in iedere klas iemand met speciale deskundigheid aanwezig. Bijvoorbeeld op het gebied van bewegen, kunst en cultuur, gedrag of (medische)zorg en verzorging.

In het voortgezet speciaal onderwijs zijn er bovendien deskundigen voor praktijkvakken en arbeids­toeleiding. Per klas en afdeling wordt in het jaarlijkse formatieplan de juiste mix van noodzakelijke deskundigheid vastgesteld.

Begeleiding in de klas