Speciaal Onderwijs (SO)

• Het basisprogramma is vergelijkbaar met dat van het regulier basisonderwijs. Daarnaast zijn er programma’s voor zelfredzaamheid, spel en sociaalemotionele ontwikkeling.

In de onderbouw is de ontwikkeling van de zelfredzaamheid van de leerlingen een speerpunt. De leerlingen leren spelen om zich vervolgens al spelend verder te ontwikkelen door ontdekking van de omgeving. Er wordt aandacht besteed aan de voorbereidende activiteiten voor taal, lezen en schrijven. In de middenbouw wordt de zelfredzaamheid verder vergroot. Net als de vakken lezen, rekenen en schrijven. Deze vakken worden aangevuld met wereldverkenning, expressie en bewegings­onderwijs. In de bovenbouw wordt het programma uit de middenbouw vervolgd.

SO