Wonen

• Op het gebied van ( begeleid ) wonen adviseren wij de leerling en ouders naar een woonvorm die voor de leerling passend is.

Meestal is dit een woonvorm waarin begeleiding in meer of mindere mate aanwezig is.
Tijdens de schoolloopbaan wordt er kamertraining gegeven en wordt er advies gegeven ten aanzien van de woonvorm en de eventuele mate van begeleiding die wenselijk en nodig is. Om het jaar vindt er een snuffeldag plaats waarbij vso 3 en vso 4 leerlingen samen met de ouder/verzorger diverse woonvormen bezoekt.

Op dit moment hebben wij een intensief contact met stichting Villande inzake een project begeleid wonen in hartje Zutphen.

Ook begeleidt de school de aanvraag van een Wajong uitkering.

VSO