De groote Modderkolk

​De woon-, werk- en zorgboerderij "De Groote Modderkolk" in
Loenen staat in principe open voor mensen vanaf 18 jaar met een
verstandelijke beperking, die een woonplek en een adequate vorm
van dagbesteding zoeken.
Er is verder ruimte voor:

Mensen, die met een goede begeleiding en training op termijn zelfstandig een opdracht kunnen uitvoeren.
Groepen, die behoefte hebben aan arbeidsmatige dagbesteding in een beschermde omgeving.
Uitwisselingsprojecten met andere zorgboerderijen.
Gehandicapte kinderen, die kennis willen maken met het leven op en om een boerderij.
Betrokkenheid van ouders en vrijwilligers is bij dit alles van het allergrootste belang.
Het project - biedt zijn deelnemers een zinvol leven. De antroposofische benadering van (jong)volwassenen met een verstandelijke beperking kent, zoals eerder vermeld, vier basisprincipes:een zinvol en gelukkig leven, nuttig werk, respect en een continue ontwikkeling. De activiteiten op de boerderij zijn gericht op het zoveel mogelijk realiseren van deze principes. Begeleiders en deelnemers werken daarom samen aan de volgende doelen:
het aanleren en instandhouden van vaardigheden het ontwikkelen van zelfstandigheid, verantwoordelijkheidsgevoel en zelfrespect het creëren van integratie, participatie en normalisatie het aanleren van arbeidsritme en arbeidsvaardigheden.
Het aanbieden van herkenbare arbeidsmatige activiteiten in een vertrouwde omgeving engroep is daarbij van wezenlijk belang. Verschillende werkzaamheden op en om de boerderij en in de natuurgebieden van de Vereniging Natuurmonumenten. Landwinkel met streekeigen producten en diverse producten welke gemaakt worden bij andere voorzieningen van de BellisGroep.

VSO