Bakkerij Hengelo

• Het ruikt hier heerlijk. Naar vers brood en slagroomtaart. En pure chocola. Bakkerij Hengelo is een geweldige plek om te werken. Een plek waar je soms mag snoepen van de lekkernij. Maar niet te vaak. We moeten wel aan de lijn denken, toch?
Bakkerij Hengelo is een ambachtelijke bakkerij. We maken allemaal lekkere dingen. En we verkopen ze ook zelf. Je kunt op vier verschillende plekken in de bakkerij werken. In de broodbakkerij waar je allemaal verschillende broden maakt. Of in de banketbakkerij waar je taarten en gebakjes maakt. Of in de winkel waar je de klanten helpt. Of in de civiele dienst waar je ervoor zorgt dat alles er mooi uitziet.
In de bakkerij is het gezellig. Je werkt hier met achttien mensen. Tussen de 18 en 65 jaar. Mensen die trots zijn op de broden, taarten en winkel. De begeleiders helpen je waar je het nodig hebt. De begeleiders hebben allemaal veel ervaring in het brood en banket.
Moet je hier net als bij veel andere bakkers ook om 4 uur ’s ochtends beginnen? Nee hoor. Wij doen de voorbereidingen de dag ervoor. Onze werkdag begint gewoon om 8 uur. Maar we hebben het wel net als andere bakkers soms heel erg druk. Zo moeten rond Kerstmis de handen best uit de mouwen.
Deze locatie is 52 weken per jaar van maandag t/m vrijdag van 8.30-16.00 uur geopend.

VSO