De MR

• De medezeggenschapsraad (mr) is een bij de wet vastgesteld orgaan dat op iedere school bestaat.

Dit orgaan fungeert als gesprekspartner voor de directie over schoolse zaken. In de mr zitten twee vertegenwoordigers van onze school en twee ouders van onze leerlingen.
De mr wordt door de directie op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen binnen de school. Er zijn ook zaken waar de directie de instemming of het advies van de mr voor nodig heeft.
Daarnaast heeft de mr initiatiefrecht. Dit betekent dat de mr aan de directie voorstellen kan doen over aangelegenheden die de school aangaan, of zijn standpunten kenbaar kan maken.
Reglement
Alle bevoegdheden van de mr en gmr en de procedure met betrekking tot de verkiezingen zijn in een reglement vastgelegd. Dit ligt op school ter inzage.

Adviseur: Rinze Wartena
Oudergeleding:  Marianne Stoeten, Arnold Hof