Zij gaan ZUtphen activer maken

• (bron: de Stentor) "Het is een feestelijke dag!" Organisator Rens van der Kleij zag gisteren na weken voorbereiding de buurtsportcoaches officieel aan de slag gaan tijdèns de kick-off van Zutphen Actief.
Sportpark Zuidveen was het podium waar de zogenoemde buurtsportcoaches. zich voor het eerst lieten zien aan Zutphen. Negen
coaches van verschillende (sport)verenigingen, scholen en zorginstellingen moeten er samen voor gaan zorgen dat Zutphenaren meer in beweging komen. Jong of oud, met
of zonder beperking; de buurtsportcoaches zijn er voor iedereen.
De vraag is: wie zijn zij eigenlijk?

Anne ten Have (28), vakleerkracht op Anne Flokstraschool:
"Ik ben blij met de komst van deze functie.
Voor onze leerlingen is het belangrijk om te sporten. Niet alleen om in beweging te komen, maar ook om sociaal actief te worden. Ik geef gymlessen aan kinderen met een verstandelijke
of lichamelijk beperking en op school lukt dat wel, omdat het veilig en prettig voelt. Maar het is voor de kinderen moeilijk en spannend om dit buiten school te zoeken.
Als sportcoach kan ik in samenwerking met andere sportverenigingen ervoor zorgen dat de kinderen meedraaien in een andere omgeving. Ik onderzoek met de leerlingen wat ze leuk vinden en dan ga ik samen met hun ouders letterlijk die stap zetten naar de vereniging."