Zelfstandiger leren reizen met MEE op Weg

• ​MEE Oost voert met een aantal gemeenten in de Achterhoek en De Liemers MEE op Weg uit. Veel mensen maken gebruik van speciaal of aangepast vervoer.

Bijvoorbeeld leerlingen die het speciaal onderwijs volgen of volwassenen die naar een werkplek of dagbesteding reizen. MEE op Weg is een manier waarop leerlingen of volwassenen kunnen leren om zelfstandig te reizen, van huis naar school of werk en omgekeerd. Dit kan met het openbaar vervoer zijn of met de fiets.

Hieronder leest u een deel van een interview met twee leerlingen van het Isselborgh in Doetinchem die deelgenomen hebben aan MEE op Weg. Sam vertelt: “Iedereen zou dit moeten doen. Het is hartstikke leuk én leerzaam." Het gehele artikel vindt u op onze website. Meer weten over MEE op Weg? Neem dan contact op met projectleider Liesbeth Rogge via e-mail l.rogge@mee-oost.nl of telefoonnummer 06 - 46 378 630.

Je kunt alle kanten op met MEE op Weg

To​t afgelopen zomer waren Justin (16) en Sam (13) voor het vervoer naar school in Doetinchem ‘afhankelijk’ van de taxibus. Nu ze deelgenomen hebben aan het project MEE op Weg reizen ze elke dag zelfstandig met de trein. Iets waar ze ontzettend trots op zijn!

Justin: “Ik vond het lastig om anderen te vertellen dat ik op mijn leeftijd nog elke dag door de taxibus gehaald en gebracht werd. En met mijn ouders had ik al eens besproken dat ik liever met het openbaar vervoer zou willen reizen. Tijdens een informatieavond van de gemeente hoorde ik over MEE op Weg. Zelfstandig leren reizen onder begeleiding van een reismaatje; dat leek me wel wat. In augustus ben ik begonnen en sinds oktober reis ik alleen. ”Ook Sam had het snel onder de knie: “In twee maandjes heb ik veel geleerd van mijn reismaatje. Zij vertelde me hoe het precies moet en eigenlijk is het helemaal niet zo moeilijk. Ik vind het erg leuk om nu zelf met de trein en bus te kunnen; zo beleef ik veel meer!”

Klik hier voor het volledige artikel​

​​​