Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog
Aanmelden
 • Anne Flokstraschool
  Emmalaan 2
  7204 AS Zutphen
  T 0575 - 51 24 95
  info@anneflokstraschool.nl

  Bezoekadres voortgezet speciaal onderwijs en zorggroepen
  Emmalaan 2
  7204 AS Zutphen

  Bezoekadres speciaal onderwijs
  Paulus Potterstraat 8
  7204 CV Zutphen
  T 0575 - 517266​

  Wij bieden (voortgezet) speciaal onderwijs aan leerlingen met een complexe hulp en/of begeleidingsvraag.

Training - Rots en Water

 • In oktober heb ik, Anne ten Have, de Rots en Water cursus in Utrecht gevolgd. Rots en Water is een psychofysieke training voor leerlingen van alle leeftijden en achtergronden.

​Het richt zich op de ontwikkeling van sociale competenties, het voorkomen en aanpakken van pesten, weerbaarheid en seksueel geweld.

Rots en Water is een wetenschappelijk bewezen effectieve methodiek. Met 35 andere cursisten werd gestart met het theoretische gedeelte en na een uur mochten we in beweging komen. Alle oefeningen zijn “oe oefeningen”;  je bent in beweging en daarna wordt uitgelegd wat het doel is van de oefening. Om Rots en Water te kunnen geven moet je het zelf ervaren / beleven en dat heb ik gedaan. Een voorbeeld : Hoe voelt het om “stop te zeggen?” , Hoe voelt het om stop te zeggen en de ander gaat door……Wat doet dit met je lijf en wat voel je dan? Denk aan je lichaamstaal, je houding en de manier van communiceren. Maar ook; wat kan ik er aan doen zodat een ander echt stopt. Hoe voelt het om met iemand samen te werken? 

De wens is om Rots en Water school breed in te zetten. Dus én vanuit de gymlessen én vanuit een cursusaanbod. Ik heb er zin in en ben benieuwd hoe de leerlingen gaan reageren.
 
Met vriendelijke groeten,
Anne ten Have; leerkracht bewegingsonderwijs.

Nieuws

:

Help (nieuw venster)