Taallunch rond aanpak laaggeletterdheid

• Dit jaar organiseren Delta/Praktijkonderwijs Zutphen en Graafschap bibliotheken, nu in samenwerking met de Anne Flokstraschool, voor de vijfde keer een bijeenkomst.
We organiseren deze keer een taallunch en u kunt aanschuiven in de Bibliotheek Zutphen op maandag 8 september 2014.
Stadsdichter Tim Pardijs begint met een gedicht.
Wij informeren u daarna over de leesclubs in onze vestigingen en in de wijk, de deelnemers en de rol van onze vrijwilligers.
Vertegenwoordigers van Delta en de Anne Flokstraschool vertellen over de avondschool Leren & Doen en eigen verantwoordelijkheid en zelfredzaamheid.
Vertegenwoordigers van de politiek in beide gemeentes en anderen gaan in op hun initiatieven rond aanpak van laaggeletterdheid.
Er wordt steeds meer een beroep gedaan op de digitale vaardigheden van de burger. Maar hebben alle burgers deze vaardigheden wel? De Bibliotheek wil daar met andere organisaties zoals Delta, Perspectief, Stichting Welzijn Lochem en Gilde Zutphen op inspelen. Ook hier wordt aandacht aan besteed tijdens de lunch.
Wij nodigen u als cursist, vrijwilliger, toeleider, werkgever, manager HRM of P&O, participatie-, werk- of wijkcoach, taalmaatje, beleidsmaker of politiek of anderszins betrokkene van harte uit hierbij aanwezig te zijn.
Met de informatie die u krijgt, kunt u mogelijk mensen in uw (werk)omgeving net dat zetje geven om aan de slag te gaan met het verbeteren van het lezen.
Vanaf 12.00 uur kunt u binnenlopen voor de lunch, verzorgd door leerlingen van Praktijkonderwijs Zutphen en Anne Flokstraschool.
Het programma, dat om 12.30 uur start, is bijgevoegd. Wilt u vooraf meer informatie, bel dan met Ine Kamp, tel. 06-10200497.