Steptember

• De Anne Flokstraschool heeft meegedaan aan Steptember met maar liefst 7 teams. Anne ten Have, vakleerkracht Bewegingsonderwijs, is de drijvende kracht hierachter. In het vso binnen de school heeft zij een groep die maar één keer per week gymles krijgt.
Om bewust bezig te zijn met bewegen en een gezonde leefstijl leek het Anne een goed idee om deze groep leerlingen in te schrijven voor Steptember, met in totaal 3 teams. Om de groep een beetje uit te dagen heeft Anne haar collega’s gemobiliseerd om mee te doen.
Anne vertelt: “ Ik hoopte op 1 team, maar ik heb zulke fanatieke collega’s dat ik 4 teams heb kunnen vormen! Ik heb zowel de leerlingen- als de lerarenteams zo ingedeeld dat de verdeling zo eerlijk mogelijk is. Bij ons op school staat het beweegaspect van Steptember centraal; het gaat meer om de uitdaging van het halen van het aantal stappen en de bewustwording van beweging, dan om het binnenhalen van sponsorgeld. Iets waar we overigens wel aandacht aan besteden. Niet alleen mijn collega’s zijn fanatiek, ook het directieteam doet fanatiek mee. Superleuk voor de strijd onderling! Nadat ik vorige week woensdag de eerste tussenstad had opgehangen ging iedereen meteen een stuk fanatieker bewegen, stappen invullen op de site van Steptember en elkaar motiveren. Zo verzetten we samen heel veel stappen!”
Anne geeft aan dat Steptember voor de leerlingen een leuke manier is om met bewegen bezig te zijn. Tijdens de pauze en tijdens momenten dat ze eventjes ergens moeten wachten, ziet ze de leerlingen ook bewegen om het aantal stappen nog verder op te krikken. Leerling Luke van Voort is zelfs in de landelijke top 3 geëindigd van kinderen die de meeste stappen hebben gezet tijdens Steptember. Luke heeft in totaal meer dan 800.000 stappen gezet, dit deed hij door vaak en lang de hond uit te laten samen met zijn vader. Luke is zeker van plan om ook na Steptember lekker te blijven bewegen!