Staking vrijdag 15 maart

• Zoals u wellicht hebt gehoord vindt er op vrijdag 15 maart a.s. een landelijke onderwijsstaking plaats. Een groot aantal van onze collega’s gaan staken met als reden dat:

“De aantrekkelijkheid van een baan in het onderwijs is afgenomen. Simpelweg omdat de salarissen door voortdurende bezuinigingen achterlopen bij de markt. Het personeelstekort zorgt voor een stijgende werkdruk, terwijl onderwijs nu al het hoogste burn-out risico heeft. Dat moet echt anders.”

“Zo moet in het primair onderwijs de loonkloof met het voortgezet onderwijs worden afgeschaft: dit kost 560 miljoen euro. Ook moeten de functies van onderwijsondersteuners opnieuw bekeken en gewaardeerd worden, daarvoor is 90 miljoen euro nodig. Er moet genoeg budget komen voor materiële bekostiging zodat schoolbesturen dit niet uit de personeelspot hoeven te halen.”

Door het grote aantal medewerkers die gaan staken zullen alle lessen vervallen. Dit betekent dat de leerlingen op 15 maart vrij hebben.​​