Sportdag VSO Eibergen

• 5 juni gingen de leerlingen uit het VSO in een grote bus en in een paar auto’s naar de survival sportdag in Eibergen. Dit is een sportdag in samenwerking met de Hamalandschool, de Triviant en het Aladon.

​De leerlingen hebben spannende maar leuke onderdelen mogen beleven oa. :de ondergrondse mijn (aangezien het de nacht ervoor goed had geregend kwamen ze er lekker modderachtig uit), boogschieten op het veld, waarbij onze eigen stagiaire Bart heel goed kon helpen. Op verschillende manieren het water op: in een kajak (alleen varen) of Canadees (met 3 of 4 personen varen) of op de raft, (met meerdere mensen varen) Voor iedereen een dolle boel. Wat lastiger was het vlot omdat de leerlingen zichzelf moeten voorttrekken om aan de overkant te komen. Naast water en ondergrondse tunnels kwam ook het klimmen aan bod. Dit kon op een klimmuur of met een tuigje aan hoog in de bomen. Super spannend, maar gelukkig waren er veel mensen om te helpen. De begeleiders mochten mee doen en overal zag je ze terug: op het water, aan de kant om aan te moedigen, in de mijn of hoog in een boom. Fijn dat er elk jaar weer ouders willen helpen anders is het niet mogelijk.
Wij hebben een grensverleggende top dag gehad met redelijk droog weer.

Dank jullie wel voor alle hulp !

Anne (gymleerkracht)