Schoolplein 14 feestelijk geopend

• Donderdag 6 oktober is het vernieuwde schoolplein op school officieel geopend door Paralympiër en oud leerling Jeroen Saedt.

Onder een luid applaus en gejoel van leerlingen en leerkrachten werd het bord met daarop de 14 gedragsregels van Johan Cruijf onthuld. De afgelopen maanden is er hard gewerkt om het oude schoolplein te vernieuwen in een schoolplein 14. Schoolplein 14 houdt in dat thema’s als respect voor elkaar, gezondheid, integratie, ontwikkeling en samen spelen centraal staan. De thema’s staan beschreven in de 14 gedragsregels. Door het vernieuwde schoolplein worden leerlingen meer uitgedaagd om tijdens schooltijd samen te spelen en te sporten. Op het schoolplein staan lijnen en kleurvakken zoals een goal op de muur, een speelcirkel en een stukje atletiekbaan.

Erg leuk was dat Jeroen Saedt het plein heeft geopend. Jeroen, oud leerling van school, is tijdens zijn schooltijd steeds fanatieker geworden in sporten. Jeroen was namelijk een fanatiek beoefenaar van G-hockey tijdens zijn schoolcarrière. Later heeft hij de overstap gemaakt naar het voetballen. Jeroen voetbalt zeker niet onverdienstelijk want hij is tegenwoordig spits bij het Nederlands CP-voetbalteam. Hij en zijn teamgenoten zijn 4de geworden tijdens de Paralympisch Spelen in Rio. “Jeroen is een mooi voorbeeld van hoe leerlingen door veel bewegen zich op een positieve manier kunnen ontwikkelen” aldus vakdocent bewegingsonderwijs Anne ten Have. De Anne Flokstraschool hoopt dat de leerlingen dankzij het vernieuwde schoolplein nog meer plezier krijgen in het buitenspelen en bewegen!