Schoolfruit 2018

• We hebben voor de kerstvakantie al een aantal weken meegedaan met het schoolfruit. De leerlingen van de Interne Stage bezorgen elke dinsdag het fruit in de klassen.
Elke klas krijgt twee soorten fruit welke door de leerlingen worden gegeten in de eerste pauze.
Op vrijdag maakt Herman samen met de kantine leerlingen ook wat lekkers van het fruit van die week. We hebben het al in de soep gehad, in de fruitsalade, lekker vers geperste sinaasappelsap. Elke week bedenken de leerlingen samen met Herman weer wat lekkers.
Ook in het nieuwe jaar maken we weer gebruik van het schoolfruit.

We krijgen er ook altijd leuk fruit en groente weetjes bij. Hieronder een paar weetjes die we graag met jullie delen.

Wist je dat:
Als een peer begint te groeien, hij met de dikke kant naar boven groeit? Pas als de peer te zwaar wordt voor het steeltje, kantelt hij langzaam naar beneden.

Een ananas eigenlijk bestaat uit heel veel besjes die aan elkaar zijn gegroeid?

... komkommers vroeger net zo krom waren als bananen?

... de hele kromme komkommers minder goed verkochten? Daarom schoven kwekers rechte glazen over de groeiende komkommers. Zo konden ze alleen nog maar rechtdoor groeien.

... Dadels vruchten zijn van palmbomen? Het is één van de eerste vruchten ter wereld die werden verbouwd.

... Aan één palmboom wel 80 tot 100 kilo aan dadels kan groeien?