Samenwerking tussen Hanzesport en Anne Flokstra School

• Samenwerking tussen Hanzesport en Anne Flokstra School
  • Zutphen - Hanzesport en de Anne Flokstra School hebben de handen ineen geslagen en zijn een samenwerking aangegaan om leerlingen te enthousiasmeren voor atletiek en sport in het algemeen.

De Anne Flokstra School biedt speciaal onderwijs aan leerlingen met een verstandelijke en/of meervoudige beperking. Vanuit het project ‘Special Heroes’ laat de Anne Flokstraschool leerlingen ervaren hoe fijn en gezond het is om te sporten en te bewegen. Dit gebeurt bij diverse sportverenigingen in Zutphen. In de lessen bewegingsonderwijs op de Anne Flokstraschool staat dit schooljaar ‘opbouw van de conditie’ centraal. De link naar Hanzesport werd dan ook snel gelegd.
De leerlingen trainen, onder begeleiding van ervaren trainers, op het sportcomplex van Hanzesport. Hier wordt de mogelijkheid geboden om kennis te maken met de diverse onderdelen van atletiek: estafettelopen, hordelopen, sprinten, ver- en hoogspringen en speerwerpen.

Het doel is om leerlingen te laten ervaren dat vrije tijd op een plezierige en sportieve manier ingevuld kan worden. “En voor het onderdeel atletiek kan dat bij Hanzesport!”