Rookvrije zone

• De VSO afdeling van de Anne Flokstraschool heeft vanaf het nieuwe schooljaar : maandag 2 september, een rookvrij schoolterrein!
Een gezonde leeromgeving vinden wij belangrijk. Daarom heeft onze school vanaf maandag 2 september een rookvrij schoolterrein. Er mag dan in de buurt van de school en op het schoolplein niet meer gerookt worden. Dit geldt voor iedereen: leerkrachten, ondersteunend personeel, ouders, taxi chauffeurs en bezoekers. Dit geldt ook tijdens ouderavonden, feesten en andere activiteiten buiten schooltijd.

De rookvrije zone kunt u herkennen aan de tegels in de stoep en aan de borden bevestigd aan de school.

Waarom een rookvrij schoolterrein?

Vanaf 2020 moeten alle scholen, vanuit de wetgeving, een rookvrij schoolterrein hebben. Onze school wil leerlingen een gezonde en rookvrije leer- en leefomgeving bieden. Uit onderzoek blijkt dat ‘zien roken, doet roken’. Jongeren beginnen gemakkelijker en eerder met roken als ze roken in hun omgeving zien. Een rookvrij schoolterrein helpt leerlingen niet te starten met roken en voorkomt ongewenst meeroken. Wij vragen aan u om niet te roken:

·         buiten het schoolplein

·         op het schoolplein

·         bij de zij ingang van het plein

·         in de buurt van de school en in het zicht van de leerlingen: bijvoorbeeld bij het brengen en ophalen van leerlingen.

Alvast onze dank voor uw medewerking!

Voor vragen kunt u contact opnemen met Annemarie de Graaf, te bereiken onder nummer 0575 512495.

VSO team Anne Flokstraschool.