Open winkel Zelf en Gemaakt aan Nieuwstad

• Cliënten van dagbesteding ’t Kruiwerk in Voorst gaan vanaf 15 maart aan de slag in de winkel Zelf & Gemaakt in Zutphen van de Anne Flokstraschool.
’s Heeren Loo en de Anne Flokstraschool zijn een verdere samenwerking aangegaan omdat ze op zoek waren naar uitbreiding van hun activiteiten voor hun leerlingen en cliënten. Annemarie de Graaf, teamleider Anne Flokstraschool: "We zijn erg enthousiast over de samenwerking omdat we elkaar versterken”. Marianne Stevens, persoonlijk begeleider bij ’t Kruiwerk vult haar aan: "Cliënten van ’s Heeren Loo kunnen nu in Zutphen aan de slag en de leerlingen van de Anne Flokstraschool kunnen bij ’t Kruiwerk stage lopen en uitstromen.”

Al ruim twee jaar werkt ’s Heeren Loo, leer- en werklocatie ’t Kruiwerk, samen met de Anne Flokstraschool. Leerlingen van de school volgen een ervaringsgerichte stage bij ‘t Kruiwerk: het Leren op Locatie door te doen en te ervaren. Vanaf 15 maart wordt deze samenwerking uitgebreid met werkzaamheden in de reeds bestaande winkel Zelf & Gemaakt aan de Nieuwstad 25 in Zutphen. Cliënten en begeleiders van ’t Kruiwerk gaan 2 dagen in de week in de winkel Zelf & Gemaakt aan het werk. Het wordt een dagbestedingsplek voor cliënten die onder professionele begeleiding prachtige cadeaus en woonaccessoires maken en verkopen. De winkel is en blijft ook een stage ervaringsplek voor leerlingen van de Anne Flokstraschool. Het assortiment, gemaakt door leerlingen van de school wordt nu dus aangevuld met artikelen van ’t Kruiwerk. Leren door te doen is de beste stimulans voor ontwikkeling. Daarom is deze winkel een mooie aanvulling in de samenleving van Zutphen.

De samenwerking gaat woensdag 15 maart officieel van start. De winkel aan de Nieuwstad is van 10 tot 15 uur geopend. Voor iedere bezoeker is er deze dag koffie/thee/ranja en in de middag ijs voor kinderen tot 12 jaar en voor de leerlingen van de Anne Flokstra School.