Leerlingen Flokstra runnen winkel in Zutphen

• De Anne Flokstraschool had al een cadeauwinkel in het eigen gebouw aan de Emmalaan in Zutphen, donderdag is daar een heuse winkel annex leerwerkplaats aan toegevoegd aan de Nieuwstad 25.

​De cadeauwinkel Zelf & Gemaakt wordt bemand door de leerlingen van het voortgezet speciaal onderwijs en is zoveel mogelijk tijdens schooltijden geopend. Volgens coördinator Marja Bongers is het de bedoeling dat de leerlingen vanaf 14 jaar stage lopen in de winkel. Zo leren ze omgaan met klanten, prijzen van artikelen, inpakken en het bedienen van de kassa. Op momenten dat er geen klanten zijn wordt er, net als op school, gewerkt aan de eigentijdse producten van hout, metaal, papier en keramiek achterin de winkel. Het werk is namelijk niet vrijblijvend. Volgens Bongers wordt er gericht gewerkt volgens een vastgesteld leerplan.

(Bron: Zutphen)