Inspectiebezoek 2017 afdeling VSO - Wees trots op de school

• Al een aantal jaar heb ik het vertrouwen dat inspectiebezoeken met een goed oordeel afgesloten worden. Dit vertrouwen is voor het grootste gedeelte gebaseerd op de kwaliteit die de medewerkers van de school dagelijks bieden.

Ik constateer ook altijd in de voorbereiding van een bezoek dat iedereen de verantwoordelijkheid neemt om de laatste puntjes op de i te zetten. Het gaat zelfs zo ver dat zieke collega’s, er op eigen aandringen, er staan. Dan is een positief oordeel natuurlijk zeer waarschijnlijk. Dit bleek ook op 24 januari voor het vso weer zo te zijn.

Het inspectiebezoek is in een constructiever en prettig sfeer verlopen. Voor de inspectie waren opvallend positieve effecten zichtbaar. Dit voor de aspecten de ouderbetrokkenheid, de stage en de praktijkvorming. Dit zijn duidelijk sterke punten van de school. Hiernaast merkten de inspecteurs grote betrokkenheid van het team bij veranderingen en de kwaliteitscultuur van de school. Voor hen waren de inspanningen en investering op ICT gebied duidelijk zichtbaar.

Het is voor ons allemaal een enorme steun in de rug als de inspanningen om ons onderwijs te verbeteren ook door de inspectie als positief wordt beoordeeld.

We hebben hen bedankt voor de spiegel die zij ons hebben voorgehouden. Alle reden om trots te zijn op de eigen bijdrage aan de collectieve prestatie en het woordje “trots” lijkt mij hier op z’n plaats.​