De eerste periode EU schoolfruit zit erop

• De eerste periode EU schoolfruit zit erop. Zoals u weet zijn wij begin september met dit project gestart binnen het vso. Elke maandagmiddag wordt het fruit en/of groente geleverd op school. Het aanbod is iedere week anders en dus erg divers.

​Naast appels, peren, druiven en mandarijnen zijn er ook pruimen, komkommers, tomaten, meloenen en waspeentjes bezorgd. Twee soorten groente en/of fruit eten we op woensdag en donderdag en zoals al eerder gecommuniceerd is, het derde stuk groente of fruit wordt of  educatief of is op vrijdag gratis in de kantine af te halen.
Van tomaten is verse tomatensoep gemaakt. De meloenen en verse jus ‘d Orange zijn in de kantine geserveerd. door de catering groep.
Leerlingen reageren enthousiast op het gezonde extraatje en weten, door herhaling, dat het eten van fruit en groente goed voor je is !
Het fruit wordt op de woensdagochtend verdeeld over de klassen  door de leerlingen die intern stage lopen.  Bij het hele proces zijn de leerlingen dus betrokken: vanaf de levering tot aan het eten van !
In februari gaat de school zelfstandig verder met dit project. Om de wensen van ouders/verzorgers te inventariseren voor het beleid t.a.v. schoolfruit  zal er voor februari een enquête worden afgenomen waarvoor we uw hulp inschakelen. De uitkomst van deze enquête vormt de basis voor het schrijven van een plan m.b.t.  de invulling van het tweede semester schoolfruit.
Voor meer informatie en tips bezoek de web site:

EU-Schoolfruit