De Reube Buitengewone dagbesteding

• Op het mooie landgoed Ampsen net buiten Lochem bevindt zich de Reube, een kleinschalige dagbestedingsplek op een authentieke woonboerderij in een landelijke omgeving.
Wij bieden dagbesteding aan ongvolwassenen met een verstandelijke beperking en in de toekomst gelegenheid tot wonen met 24 uurszorg.

Op de Reube wordt per deelnemer bekeken welke zorg passend is en bieden we onder begeleiding een zinvolle dagbesteding. Hierin zetten wij in op het verder ontwikkelen van de zelfredzaamheid van elke deelnemer. De deelnemer zal actief betrokken worden bij zijn of haar eigen ontwikkeling aan de hand van een zorgplan dat samen met de deelnemer en ouders wordt samengesteld. De deelnemers zullen op hun eigen niveau werken aan hun doelen doormiddel van arbeid, sport, huishoudelijke taken en kunstzinnige activiteiten.

Een greep uit de dagbestedingsactiviteiten die de Reube aanbiedt:

• Meehelpen in de moes-siertuin en het verzorgen van het erf met bloembakken en
    keukenkruiden;
  • Seizoensgebonden activiteiten zoals houthakken, aanmaakhout maken,
    grasmaaien, snoeien, oogsten en beregenen;
  • Wandelen/fietsen op en rondom het prachtige landgoed;
  • Verzorging van de dieren: paarden, schapen, varkens, kippen en katten;
  • Mozaïeken, schilderen, kaarsen maken en muziekworkshops;
  • Houtbewerking;
  • Leren koken, bakken en het maken van jam in onze keuken;
  • Paardrijden, bootcamp en zwemmen.

De Reube biedt een passende kleinschalig zorgomgeving in het buitengebied waarbinnen deelnemers door middel van praktische, actieve en creatieve taken en activiteiten hun zelfredzaamheid kunnen vergroten en een zinvolle dagbesteding hebben.
Voor meer informatie kunt u terecht op www.dereube.nl of contact opnemen met Andreas Ponten, dagbestedingscoördinator: andreasponten@dereube.nl