De Moestuin (VSO LOL Stage)

• Vanmorgen weer naar de tuin geweest, ondanks de weersvoorspellingen hebben we toch besloten te gaan. Vandaag was het een dag van onderhoud, we hebben vooral veel onkruid weggehaald.

​Er waren de hele tijd veel donkere wolken boven ons. Na de koffie om half elf begon het dan toch echt een beetje te regenen. Gauw de klussen waar we mee bezig waren afgemaakt, daarna snel opgeruimd en naar school. Er begint ondertussen ook veel te groeien in de tuin, de aardappels groeien goed, de wortels en de sla piepen boven de grond uit. Vandaag de rabarber geoogst.
Daar mogen de leerlingen mogen in de kantine weer iets lekkers van maken.
Dus weer een goede dag gehad en veel gedaan.

21-5-2015 - Na 3 weken niet geweest te zijn i.v.m. vakantie en hemelvaart was het vandaag weer zover.
Toen we aankwamen schrokken we wel even. Er was veel onkruid en het gras op de paden was flink gegroeid, de tunnel was omgewaaid. Dus een berg werk te doen.

Maar er was nog meer gebeurd, de uien en de aardappels waren al flink gegroeid en de eerste slaplanten zijn er. Er waren al 3 radijsjes oogst klaar. Thijs heeft geproefd.
We hebben het werk verdeeld en zijn aan de slag gegaan, er werd door iedereen heel hard gewerkt en in no time zag de tuin er alweer netjes uit. De tunnel gerepareerd, het gras gemaaid, de perken onkruid vrij. Er kon weer gezaaid worden. Vandaag hebben we pompoenen, courgettes, peterselie, bieslook, wortels en sla gezaaid.
Het is echt bijzonder om te zien hoe hard iedereen aan het werk is geweest. Ben heel trots op de leerlingen.
Aan het eind van de ochtend kwamen Michael en Jeffrey samen met Audrey. Zij hadden in de klas moestuinpotjes van de AH  gezaaid en deze konden in de grote tuin geplant worden, dus dit hebben zij zelf gedaan. Ze willen wel vaker komen meehelpen.
Al met al was het weer een topdag!!!!!!!

23-4-2015 - Ook vandaag heeft VSO 4 weer in de moestuin gewerkt.
Er was weer een boel te doen. Gijs, Jitske en Zuzia zijn verder gegaan met onkruid wieden rondom de appelboom.

Het was een beste klus. Toen alles onkruid vrij was, hebben ze weer een perkje gemaakt met stenen. Ook hebben ze samen met extra hulp van Gerard nog een terras gemaakt bij de perkjes.
Mesut en Gerard zijn begonnen met het omspitten van het perk voor de peulen. Al het onkruid eruit en ook nog palen in de grond gezet en daar gaas aan bevestigd waar de peulen tegen aan kunnen groeien. En toen dat allemaal klaar was, moesten de peulen natuurlijk de grond in.  We hopen dat ze goed gaan groeien.
Jan-Peter, Thijs en Sija hebben de rest van de aardappels gepoot, en daarna zijn ze verder gegaan met uien poten. Ook alle perkjes hebben water gehad.
Ook hebben we nog onkruid gewied tussen de frambozen.
Gijs was vandaag jarig en hij heeft bij de koffie getrakteerd op lekker koeken.
Nu hebben we een aantal weken vakantie ne we hopen dat er na de vakantie al veel gegroeide is.

16-4-2015 - Ook vandaag heeft VSO 4weer in de moestuin gewerkt.
Zuzia en Mesut hebben de rand langs de tuin onkruid vrij en netjes gemaakt.

Mesut heeft daarna in de tunnel alle grond onkruid vrij gemaakt en netjes omgespit en geharkt.
Sija heeft achter in de tuin een bloemenperkje aangelegd, eerst al het onkruid eruit, dan spitten en harken. Met stenen heeft ze een rand om het tuintje gemaakt, en tot slot bloemen gezaaid.
Gijs, Gerard, Jan-Peter en Thijs hebben het perk voor de aardappels opgehoogd en onkruidvrij gemaakt.
Daarna hebben Thijs en Zuzia de aardappels gepoot.
Zuzia heeft ook nog samen met Angelique uien geplant.
Natuurlijk was er ook weer tijd voor koffie. We hebben weer een heerlijke ochtend gewerkt in de moestuin

9-4-2015 - Ook vandaag heeft VSO 4 weer in de moestuin gewerkt.
We hebben de perken netjes gemaakt, onkruid eruit gehaald en netjes geharkt.

De rand van de tuin is aan de ene kant al weer helemaal netjes gemaakt en van alle onkruid ontdaan, daar zijn al mooie wilde bloemen zaadjes ingezaaid.
Het hekwerk met gaas is weer gerepareerd, de tunnel is opgezet.
De eerste perken zijn ingezaaid met bloemen, sla, bieslook, wortels, radijs en peterselie.
Natuurlijk was er ook weer tijd voor koffie en thee op ons zonneterras.