Cursisten Delta allemaal ambitieus en enthousiast

• Zutphen - ‘Leren en doen’ staat voor ‘Een leven lang leren’ en is een initiatief in Zutphen van de Anne Flokstraschool en Delta. Vorige week was de introductieavond voor de cursisten van dit project.
​Delta is een werkgever voor mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt in de Gemeenten Brummen, Bronckhorst, Lochem, Voorst en Zutphen, geeft hiermee invulling aan het streven zo veel mogelijk medewerkers een zo regulier mogelijke werkplek te bieden bij regionale ondernemingen. Door het aangaan van samenwerkingsverbanden met
private en publieke organisaties realiseert Delta een steeds groter netwerk van ondernemingen waar medewerkers met aangepaste ondersteuning in het reguliere bedrijf aan de slag kunnen.
Volgens Miranda Brinkhuis zijn de cursisten, allemaal even ambitieus en enthousiast, krijgen de mogelijkheid om zich in de avonduren verder te blijven ontwikkelen. De avondschool richt zich op het aanleren en het versterken van werknemersvaardigheden en schoolse vaardigheden bij (jong)volwassenen. Het gaat hier om mensen die moeite hebben met het voeren van de regie over hun eigen leven, mensen die VSO-onderwijs hebben gevolgd. In deze cursus draait het om het eigen leerdoel, wat zou jij graag willen leren?
Dit kan variëren van het (beter) leren lezen en schrijven, tot het leren koken van een maaltijd voor twee personen, en tot het leren omgaan met social media. Het eigen gestelde leerdoel, vaak een probleem in de praktijk ervaren, staat centraal in de cursus. Daar omheen wordt, door het volgen van de cursus, ook geleerd om te gaan met afspraken, huiswerk, op tijd komen, samenwerken, en meer competenties om de zelfredzaamheid te bevorderen.
De avondschool sluit aan bij de nieuwe ‘Participatiewet’. In deze wet staan maatregelen welke ervoor zorgen dat zoveel mogelijk mensen naar vermogen mee (gaan) doen in het arbeidsproces, gaan participeren in de maatschappij en de regie over hun eigen leven houden.
De avondschool ‘Leren & Doen’ leert hen om zelfverzekerder en met meer zelfstandigheid hun werk te kunnen uitoefenen en in het leven te staan.