Beleef de lente

• In VSO 3-4-5 hebben we een nieuwe werk hoek ingericht. De hoek heet: Beleef de lente.

​We werken vanuit de website beleef de lente junior.
Op deze website kun je vogels volgen die een nest gaan maken en hopelijk eieren leggen en uitbroeden. Op de website kun je een aantal van deze nesten volgen via een webcam. Ook is er informatie te vinden over de vogels die gevolgd worden. Zo hebben we het al gehad over de koolmees en de

ooievaar. Er horen werkbladen bij, met allerlei opdrachten, zoals wegen en meten, vergelijken met jezelf,  en natuurlijk leer je ook meer over de vogels zelf.
In de hoek liggen behalve de werkbladen over de vogels ook een aantal creatieve opdrachten.
Het prikbord in de klas raakt al aardig vol met mooie gekleurde vogels.
Neem thuis eens een kijkje op de website. Ook is het leuk om op dinsdagavond het tv programma: “Vroege Vogels” te kijken. Het begint om 19.25 uur op nederland 2.