Anne Flokstraschool neemt initiatief voor Avondschool

• De Anne Flokstraschool in Zutphen gaat met ingang van dinsdag 6 mei ook in de avonduren de deuren openen.

Met de Avondschool, een initiatief waarvoor de samenwerking is gezocht met Delta, richt de Anne Flokstraschool zich op mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt.

Zij krijgen op 1 januari 2015 te maken met de dan in werking tredende Participatiewet. Die heeft tot gevolg dat mensen die boven een bepaalde loonwaarde uitstijgen, op termijn niet langer welkom zijn binnen de beschutte werkplaats. Los van het feit of reguliere arbeidsplaatsen beschikbaar zijn, voorziet Rinze Wartena, directeur van de Anne Flokstraschool, dat de doelgroep een zware dobber krijgt. "Fysiek en qua kennis kan het nog wel goed gaan, maar het gevaar loert op het emotionele vlak en de sociale vaardigheden. Dat noemen we de zogenaamde tweede ring." Op de Avondschool is aandacht voor vaardigheden die nodig zijn om zelfstandig te wonen, burgerschap en een zinvolle invulling van de vrije tijd.
Leerkrachten van de school zijn bereid het project de eerste maanden op gang te helpen in hun vrije tijd. Wachten tot de financiering rond is, is geen optie meent Wartena. "Wij zetten op deze manier een stap vooruit, omdat we zeker weten dat het nodig is. Wij hopen op enthousiaste aanhakers zodat de Zutphense samenleving samen met ons dit initiatief gaat dragen."

(bron: destentor.nl)