Anne Flokstraschool en Praktijkschool gaan voor Veilig!

• Praktijkonderwijs Zutphen gaat in samenwerking met VVN (Veilig Verkeer Nederland) fietscontroles houden bij de leerlingen van alle basisscholen in Zutphen en 1e jaar leerlingen van Praktijkonderwijs Zutphen.
De controles zullen plaats vinden op maandag 4 & maandag 11 november.
Ze worden uitgevoerd door een selectief aantal leerlingen van de richting Techniek
onder begeleiding van een pensionaris van de VVN. Dat betekent dat ze in teams van 3, 2 dagen lang op alle scholen de controles uitvoeren, zo’n 800 fietsen.
De controles gaan over, bel, remmen, verlichting, trappers, ketting, banden, etc.
Maandag 4 november zal de start zijn van de controles, bij Praktijkonderwijs Zutphen.
Daarbij zal de pers aanwezig zijn en wethouder mevr. Patricia Withagen zal het startsein van dit project verzorgen.
Ook Stefan Klaverdijk die bij ons in VSO6 zit, zal deze twee controle dagen meedraaien.
Voor Stefan een fantastisch mooi kans om te laten zien, wat hij tijdens de cursus techniek op de Praktijkschool  geleerd heeft.
Stefan loopt op donderdag en vrijdag stage bij Profile Bleumink in Vorden.
Thijs Bleumink, eigenaar Profile Bleumink: “Voor Stefan is dit natuurlijk fantastisch. Ik merk dat zijn hart ligt bij het fietsen maken. In de tijd dat Stefan hier nu stage loopt, heb ik hem enorm zien groeien. Hij is een waardevolle collega voor ons geworden.
En nu wordt hij uitgenodigd om zijn kennis en ervaring in de praktijk te laten zien. Wat wil je nog meer?...”