natuur en techniek

• In de midden-en bovenbouwgroep van het SO wordt er aandacht besteedt aan natuur en techniek door middel van het programma Huisje Boompje Beestje.
Huisje boompje beestje is een programma dat is ontwikkeld door NTR Schooltv.
Schooltv kiest voor een multimediale aanpak. Alle tv-programma’s hebben begeleidend materiaal. Afhankelijk van het project bestaat dat uit een handleiding voor docenten en leerlingenboekjes, cd’s, spelmateriaal en websites met aanvullende informatie.

Schooltv.nl

Schooltv.nl is getest en kind veilig bevonden. De site draagt het OK!-keurmerk.

Natuur en Techniek is een onderwerp dat leerlingen aanspreekt en kan dienen als uitgangspunt om de verschillende zintuigen aan te spreken. Tijdens de les  staat de aflevering van Huisje Boompje Beestje  altijd centraal. Er is begeleidend (les) materiaal, maar als leerkracht kun je ook zelf voor verwerkingsmateriaal zorgen.

Zo kun je bijvoorbeeld  proefjes met de leerlingen doen. Dit schooljaar zijn we gestart met het thema water;  hierbij kwam het drijven en zinken aan bod.  Als verwerking van de les werd er door de leerlingen zelf gekeken, door middel van een bak met water en wat materialen, wat wel en wat niet bleef drijven.

Kinderen motiveren en blijven stimuleren zijn bij alle vakgebieden erg belangrijk en zo ook bij Natuur en Techniek. Je moet er als leerkracht voor zorgen dat het uitdagend en  leuk is voor de leerlingen  en dat het aansluit bij de belevingswereld. Ook is het blijven herhalen een erg belangrijk onderdeel voor het beklijven van de stof en kan het echte verwerken van de lessen beginnen.

Groetjes,
Juf Bernice & Juf Anouk