Zelfstandigwerken in de OZG

• De leerlingen van de onderwijszorggroep (S.O.) hebben dit jaar geleerd om zelfstandig te werken met een ladekastje.
Werkwijze:
Drie keer per week werken wij in de OZG met een ladekastje. De ladekastjes zijn gevuld met opdrachten waarmee onze leerlingen zelfstandig kunnen werken. Dit doen ze door de 'werklijn' die bij de ladekastjes zit, te volgen. De werklijn geeft de volgorde aan waarop de opdrachten in het ladekastje gedaan moeten worden. Ieder plaatje op de werklijn komt overeen met een plaatje op een lade.
In de bovenste lades zitten opdrachten zoals pico piccolo of leespraat. In de onderste lade zit altijd iets leuks om mee te spelen.
Ervaringen uit de praktijk:
Iedereen in de klas werkt op zijn eigen niveau en eigen tempo. Emma kan al zeker 20 minuten zelfstandig werken! Op de onderstaande foto’s kun je zien dat Emma met leespraat werkt.

De juffen zijn erg trots op de ontwikkeling van alle leerlingen in de OZG!
Groetjes, van de juffen!

Column