Klaar voor de start!

• Gezond en sportief beginnen in het nieuwe jaar is het motto vanuit het vak bewegingsonderwijs. Een jaar geleden stond ik er heel anders voor. Gelukkig kan ik nu, na een jaar vol wijsheden én een bril, oprecht zeggen dat ik weer helemaal terug ben.

​De feestdagen zijn weer achter de rug en we staan te trappelen om te beginnen en hoe kunnen we dat nu beter doen dan met lessen bewegingsonderwijs, nieuwe projecten vanuit special Heroes en sportdagen!

In het VSO kunnen leerlingen gaan fitnessen bij Aerofit op vrijdag middag als keuzevak vrije tijd. Daarnaast staat natuurlijk de binnen sportdag op donderdag 23 januari in Zutphen voor de deur. In samenwerking met drie andere cluster ZML scholen uit Neede, Lichtenvoorde en Aalten organiseren we jaarlijks twee sportdagen. Een erg leuke mix van de verschillende leerlingen, waarbij sport beleving en plezier hoog in het vaandel staan. Dit jaar staan de spelletjes drijfbal, piontrefbal, unihockey, lijnbal en basketbal centraal.
In het SO starten we rustiger: in maart komen de leerlingen in aanraking met Fitkids. Een nieuw Special Heroes project waar de leerlingen kunnen trainen onder professionele begeleiding van een kinderfysiotherapeut. Dit is voornamelijk ontwikkeld voor kinderen met een chronische ziekte, beperking of langdurige lichamelijke aandoening. Dit sluit goed aan bij deze doelgroep en we zijn erg blij met deze samenwerking.
De Koningspelen is een feest wat nog ver voor ons ligt, toch zijn de voorbereidingen al in volle gang. Deze spelen vallen precies in de nationale sportweek en het vak bewegingsonderwijs kan één hele dag gebruiken om allerlei sportieve activiteiten te organiseren. Dit geldt voor alle leerlingen op school en we proberen een zo passend mogelijk programma te maken, zodat iedereen er ook plezier in heeft. Nu is het idee om na het gezamenlijke ontbijt, de koningsrun voor het VSO te organiseren en de afsluiting van het Hockeyproject. Kortom, we hebben weer genoeg plannen. Het gaat helemaal goed komen met het vak bewegingsonderwijs.
We zijn niet voor niets een Sport Actieve school!

Column