Interne stage in de winkel

• Op maandag middag lopen wij naar de winkel, doen onze naam kaartjes op en gaan zitten in de kantine tot Marja Bongers zegt wat we kunnen doen, en dan gaan we beginnen. De mensen die in de winkel werken zijn: Sija, Jitske, Thijs, Gijs en Mesut.
​We verkopen spulletjes van Zelf en Gemaakt, en sommige dingen maken we en schilderen we zelf. En we helpen graag veel klanten. We doen ook dingetjes sorteren bijvoorbeeld: vogeltjes, hartjes, schriftjes en theezakjes.
We kijken dan waar die het beste in de winkel past. De jongens doen vaak schuren en zagen voor in de winkel. Spulletjes voor in de winkel in elkaar zetten bijvoorbeeld: vogelhuisjes, armbandjes.
We gaan ook naar de winkel om dingetjes en spulletjes voor in de winkel te maken. Rond 2 uur gaan we pauze houden met thee, koffie of water. Iedereen die in de winkel werkt heeft een naamkaartje, dan weten de klanten wie er werken en hoe we heten.
Wie de baas is van de winkel en die alles regelt is Marja Bongers. En de kinderen die niet zo goed kunnen rekenen, die leren met de kassa en geld om te gaan zodat ze het wel kunnen als ze een echte klant helpen. We maken zelf de tasjes voor de klanten die wat kopen en we pakken zelf dingen in als een klant een cadootje wil  kopen voor iemand.

Hoe we het werk vinden in de winkel

Sija:in de winkel werken mijn ding is in doe het graag.

Jitske: het gezellig is en ik vind het leuk om te doen klanten helpen.

Mesut: het is gezellig en ik leuk vind om de klanten te helpen en schoon maken.

Gijs: je heel veel dingen kunt leren omdat en  je met de kassa kan omgaan.

Thijs: ik daar goed in ben ik ben heel goed in de kassa doen en inpakken en stofzuigen.

Column