Arbeidstraining in het VSO

• In het VSO zijn we iedere week bezig met arbeidstraining. Dit om de leerlingen te leren hoe het is om werk te verrichten.
Hierbij letten we meerdere aspecten.  We letten bijvoorbeeld op:
  • de werkhouding;
  • het werktempo;
  • het uithoudingsvermogen;
  • om hulp kunnen vragen;
  • het verzorgen van de werkplek.

Bij de werkhouding letten we erop dat je andere mensen niet van hun werk houdt en goed oplet op wat je zelf aan het doen bent. Je moet hierbij geconcentreerd bezig zijn.

Daarnaast letten we natuurlijk ook op het tempo van het werken, wat kunnen de leerlingen of hoe zouden we het tempo nog beter krijgen.
Het werk wat we voor Serious Request hebben gedaan was het erg mooi om te oefenen.  Het moest namelijk allemaal op één dag af zijn. Hier konden we ook heel goed zien wie er al goed om hulp kon vragen en wie hier nog wat moeite mee had.  Of je zelf de materialen kon pakken of het kon  vragen.
Het is ook belangrijk om werk vol te kunnen houden en het ook nog leuk te vinden.   Sommige leerlingen hebben echt de stimulans van de meester of juf nog nodig om door te blijven werken. Andere leerlingen kunnen zelf al  doorwerken.

Dan is er als laatste de verzorging van de werkplek van belang. Kun je mooie stapeltjes maken. Vallen de spullen niet regelmatig van de tafel.  Leg je de spullen handig neer.
We blijven allemaal goed trainen en hopen in juli allemaal ons certificaat te kunnen ontvangen!!
VSO 1, 2 en 3

Column